Selecteer een pagina

Screw Up evenement  |  Grand Theatre  | 30 mei 2018

Screw Up evenement 2018

Een dagvol programma over fouten maken. Dat was Screw Up 2018, op een snikhete zomerse dag in het Grand Theatre als ideale plek voor experiment.

Dagprogramma met workshops
Dat we moeten leren van fouten weten we allemaal, maar hoe je dat het beste doet blijkt in de praktijk lastig. Diverse workshops brachten tijdens het dagprogramma ondernemers, organisaties en teams die willen innoveren in beweging. In kleine groepjes werd het taboe op fouten maken doorbroken, fouten bespreekbaar gemaakt en er werden concrete handvatten aangereikt waarmee beter geïnnoveerd en geleerd kan worden.

Avondprogramma
Niemand minder dan Wilfried de Jong hoste het avondprogramma van het Screw Up evenement 2018. In een interactieve talkshow werden persoonlijke ervaringen en een inhoudelijke dialoog tussen experts afgewisseld met muziek van de Small Town Bandits en improvisatietheater van Theatergroup Entropy. Shorttrackster Yara van Kerkhof, meervoudig medaillewinnares op de olympische spelen, sprak over het vallen en opstaan tijdens haar carrière en de gigantische impact van een verdenking van dopinggebruik. Ellen van Acht, directielid bij ZiRe Vastgoed & Retail (Scapino en Ziengs), voormalig Duurzame Bouwvrouw van het jaar en oud-directeur van KUUB, deelde haar ondernemerservaringen over het ontwikkelen van een nieuwe merkstrategie. Dr. Wander Jager, sociaal wetenschapper, liet zien hoe wij als mensen kunnen leren van een kolonie mieren.

De Foute Expositie
Gedurende de hele maand mei was de “Foute Expositie” te zien in het Grand Theatre, ontwikkeld door Screw Up. In deze rondreizende informatieve en activerende expositie werd je getriggerd fouten te maken, je fouten te bekennen en krijg je inzicht in de meerwaarde van fouten en in hoe fout vriendelijk je bent ten opzichte van jezelf en anderen. De opbrengsten uit de “foute expositie” geven inzicht in hoe foutvriendelijk Groningen eigenlijk is. Benieuwd naar de resultaten? Stuur ons dan een berichtje.

SU 2018 werd mede mogelijk gemaakt door onze foute partners: Rabobank, Founded in Groningen, Rizoem, Grand Theatre, Indiestad, Voys, Wel Lidwoord en Vette Media.

Foto’s door Innuendo Photography by Joost Nuijten.