Ontmoet het foute team

In het jaar 2016 is Screw Up ontstaan vanuit een groep enthousiaste ondernemers die de waarde ​inzien ​van het delen van ervaringen​. Dat we moeten leren van onze fouten weten we allemaal, maar hoe we dat het beste kunnen doen blijkt in de praktijk lastig. In tijden van rappe (digitale) veranderingen wordt de 21st century skill om flexibel te zijn op de proef gesteld waardoor het onvermijdelijk is dat de kans op het maken van fouten toeneemt. Om processen te verbeteren moeten we leren kwetsbaar te zijn, te analyseren, onze mindset aan te passen, te communiceren en daaruit te innoveren. Screw Up reikt handvatten aan waardoor we kunnen meebewegen in deze turbulente maatschappij.

Onze missie: fouten zien als iets positiefs, als een kans en bron voor innovatie.

Cesco Homminga

Cesco is zelfstandig muziekdocent en pianist, community manager bij de start-up broedplaats Indiestad in het Kwadraat en bestuurslid bij TalentWeb Groningen. Hij is erg actief in de start-up scene in Groningen door mee te werken en te denken met verschillende start-ups.

Persoonlijke screw up…“Ik ben na mijn studie halsoverkop met een aantal goeie vrienden een bedrijf begonnen met héél veel enthousiasme, zonder genoeg stil te staan bij ons verdienmodel, organisatiestructuur en praktische haalbaarheid van onze plannen. Uiteindelijk was het grootste resultaat van ons bedrijf wederzijdse frustratie…”

Linkedin

Ellen Beck

Ellen Beck is een zelfstandig grafisch ontwerper gespecialiseerd in boek ontwerp en papier. In 2012 startte ze haar eigen studio in Groningen. Ze werkt voor opdrachtgevers en werkt aan eigen projecten.

Waar ze zich het liefst mee bezig houdt… drukwerk, slow design, concepting, product ontwerp, award ontwerp, pictogrammen / iconen ontwerp, papier ontwerp, typografie nerd, liefde voor boeken, logo ontwerp, ideeën tank & brainstorm junkie.

Persoonlijke screw up…“Ik wilde zó graag dat één van mijn plannen gerealiseerd werd, dat ik een samenwerking aanging met een partij die vervolgens het ‘eigendom’ van het project van me afnam.”

Linkedin       Webpagina

 

Johannes Postema

Johannes heeft een achtergrond in zowel toegepaste psychologie als bedrijfskunde. Daarmee helpt hij ondernemers, teams en studenten bij het vinden en grijpen van kansen.

Persoonlijke screw up…“Ik stak heel veel tijd en energie in een offerte die tot een erg leuke opdracht kon leiden. Helaas bleek na verloop van tijd dat ik met totaal verkeerde mensen om tafel zat die uiteindelijk (plat gezegd) niets te zeggen hadden. Zonde van mijn tijd…”

Linkedin 

 

Kirsten Dabekaussen

Kirsten is arts-onderzoeker en doet onderzoek naar het stimuleren en implementeren van een foutvriendelijkheidscultuur in de gezondheidszorg. Hiermee zorgt ze voor een nieuwe benadering van veiligheidsvraagstukken in de zorg. Daarnaast is Kirsten projectleider van het project “Mindset Matters” dat zich inzet voor het stimuleren van een groei mindset onder de Nederlandse artsenpopulatie.

Persoonlijke screw up…“In mijn werk heb ik mij meerdere keren kwetsbaar opgesteld en mijn fouten toegegeven. Als uit de reactie van de omgeving blijkt dat hier geen ruimte voor is of dat er veroordelend op gereageerd wordt, ontstaat er een cultuur die maakt dat je je groot moet houden en je fouten verzwijgt. Dit is destructief voor het individu en staat leren en ontwikkeling in de weg. Daar wil ik wat aan doen!“

Linkedin   

 

Mark Sekuur

Mark heeft als sociaal geograaf een adviesbureau voor sociaalruimtelijke projecten en fotografeert als zelfstandig architectuurfotograaf in opdracht van o.a. magazines en architecten. Bij hem staat altijd de relatie tussen mens en plek centraal.

Persoonlijke screw up…“Ik wachtte veel te lang met nee(!) zeggen, waardoor ik werd meegetrokken in een groot project dat gedoemd was te mislukken. Niet omdat het project niet goed was (oké, daar scheelde ook wel wat aan), maar vooral omdat het team bestond uit de verkeerde personen met te grote ego’s.”

Linkedin    Webpagina