Screw Up evenement  |  Grand Theatre  |  30 mei 2018

Screw Up evenement 2018!

Na meerdere succesvolle edities, doorbreekt Screw Up ook dit jaar op 30 mei het taboe op “fouten maken” en stimuleert het foutvriendelijkheid in deze door perfectie gedreven prestatiemaatschappij. Met het Grand Theatre als ideale plek voor experiment, buigen we fouten om tot bron voor innovatie, groei en ontwikkeling. Dit jaar bieden we een dagprogramma en een avondprogramma aan.

Datum: woensdag 30 mei 2018
Locatie: Grand Theatre, Grote Markt 35

Programma: 
13.30 – 17.00 uur Dagprogramma
17.30 – 19.00 uur Screw Up Diner
19.00 – 21.30 uur Avondprogramma
22.00 – .. .. uur Afterparty
1 mei – 30 mei Foute expositie*


*De Foute expositie is gratis toegankelijk op openingstijden van het Grand Theatre of het World of Barista Theatercafé.

 

Dagprogramma

13.30 – 17.00 uur
€ 30,- incl. BTW (+2 consumpties)

Dagprogramma Ticket Kopen

Dat we moeten leren van fouten weten we allemaal, maar hoe je dat het beste doet blijkt in de praktijk lastig. Het dagprogramma brengt ondernemers, organisaties en teams die willen innoveren in beweging. We doorbreken deze middag het taboe op fouten maken, maken fouten bespreekbaar en geven concrete handvatten waarmee beter geïnnoveerd en geleerd kan worden. Dat doen we met een divers programma, variërend van een confronterende quickscan tot inspirerende voorbeeldverhalen. De teamleden van Screw Up geven ook een drietal uiteenlopende workshops, waarvan je er maximaal twee kunt volgen.

WORKSHOP HOE SPREEK JIJ IEMAND AAN OP EEN GEMAAKTE FOUT?

Hoe communiceer jij in je team als er iets verkeerd gaat? Hoe positioneer je je ten opzichte van de ander en welke woorden kies je? Aan de hand van onder andere Rumsfeld’ known unknown theory en de theorie van Radicale Openhartigheid leren Rik Peters en Kirsten Dabekaussen je hoe je fouten bespreekbaar maakt. Rik Peters is Universitair Hoofddocent leergeschiedenis aan de RUG en Kirsten Dabekaussen is in opleiding tot arts en doet promotieonderzoek naar het taboe op fouten maken in de medische wereld.

WORKSHOP INNOVATIE & EFFECTIEF OMGAAN MET FOUTEN

Johannes Postema behandelt in een interactieve workshop hoe je als bedrijf goed omgaat met fouten. Aan de hand van je eigen context én een case van het zakelijke telefoniebedrijf Voys leer je hoe je je bedrijf innovatiever maakt door effectief met fouten om te gaan. Johannes is bedrijfskundige, toegepast psycholoog en heeft ruime ervaring in het ondernemerschap.

WORKSHOP DURF JIJ OP JE BEK TE GAAN?

Wat is jouw drijfveer om doelen te behalen? Wil je vooral presteren of liever leren? Mark Sekuur gaat in op je persoonlijke attitude. Je krijgt inzicht in je eigen mindset én die van anderen. Na deze workshop laat jij je minder in de weg staan door de angst om fouten te maken. Mark geeft deze workshop mede op basis van zijn eigen ervaringen als opleidingstapelaar (mavo-mbo-hbo-hbo+-wo) en vanuit zijn achtergrond als veelzijdig ondernemer.

Avondprogramma

19.00 – 21.30 uur
€ 12,50 incl. BTW

Avondprogramma Ticket Kopen

Niemand minder dan Wilfried de Jong host het avondprogramma van het Screw Up evenement 2018, bekend van de televisieprogramma’s “Holland Sport”, “24 uur met…”, “Zomergasten” en als columnist in het NRC en presentator van “Met het Oog Op Morgen” (radio 1).

In een interactieve talkshow worden persoonlijke ervaringen en een inhoudelijke dialoog tussen experts afgewisseld met muziek en theaterperformances. Hij gaat in gesprek met shorttrackster Yara van Kerkhof, meervoudig medaillewinnares op de olympische spelen over het vallen en opstaan tijdens haar carrière. Ook deelt Ellen van Acht, directielid bij ZiRe Vastgoed & Retail (Scapino en Ziengs), voormalig Duurzame Bouwvrouw van het jaar en oud-directeur van KUUB, haar persoonlijke ervaringen uit het ondernemerschap.

Afterparty

Uiteraard kan een foute afterparty op deze avond niet ontbreken. Na afloop van het inhoudelijke programma zal DJ duo Plaatwerk zorgen voor de nodige foute nummers om de avond tot een goed fout einde te brengen.

Eet je mee? 
Om het dagprogramma te laten bezinken of/en voordat je wordt meegenomen in een mooie avondshow kun je genieten van een diner in de foyer van het Grand Theatre! 17.30 uur  |  € 15,-

Ik eet mee!

 

De Foute Expositie
Gedurende de hele maand mei is er een “Foute Expositie” te zien in het Grand Theatre, ontwikkeld door Screw Up. In deze informatieve en activerende expositie word je getriggerd fouten te maken, je fouten te bekennen en krijg je inzicht in de meerwaarde van fouten en in hoe fout vriendelijk je bent ten opzichte van jezelf en anderen. We verzamelen de data uit de “foute expositie” om een beeld te krijgen van hoe foutvriendelijk Groningen eigenlijk is.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop voor Screw Up verloopt stapsgewijs. Vroege vogels kunnen halverwege april van start, in de maand daarna volgt de reguliere ticket verkoop. De tickets worden online verkocht op de Grand Theatre website. Voor vragen over kaartverkoop, mail naar kassa@grandtheatregroningen.nl.

Grand Theatre
Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Grand Theatre staat niet voor niets in het hart van Groningen, een middelgrote stad waarin groot wordt gedacht. In een dynamische combinatie van presenteren en produceren wordt samen met kunstenaars, partners en publiek gezocht naar nieuwe gedachten, verbanden en werkwijzen. Het podium stelt zich open voor de stad als plek voor artistieke en maatschappelijke betekenisgeving in een voortdurend veranderende wereld.

Slecht ter been?
Wil je naar het evenement en ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Vraag dan naar de mogelijkheden via info@grandtheatregroningen.nl. Ze doen hun best zo toegankelijk mogelijk te zijn.

Houd voor inhoudelijke programma nieuwtjes en sprekers onze socials in de gaten!

Benieuwd naar voorgaande evenementen?

Dat kan! Screw Up heeft in 2016 haar eerste openbare evenement gelanceerd, deze en meer is te bekijken in de galerij hieronder.

Screw Up evenement 2017 | Ontmoet je fout!

Bij het Screw Up evenement in 2017 lag de focus van het programma op “denken” en “doen”. Het perfecte moment om jouw fout de hand te schudden. Een avond vol analyses van ‘epic faal-momenten’ en ‘kersen op blunders’. 

Evenement bekijken

SU Noorderzon 2017

Een propvolle Horatiotent met 70 belangstellenden, persoonlijke verhalen, confronterende opdrachten en live jazz muziek in onze huiskamer.

Evenement Bekijken

Screw Up evenement 2016 | A tale of fail

Screw Up 2016 stond in het teken van oeps-momenten. In een laagdrempelige en energieke setting werd het publiek meegenomen in de verhalen van een vier-tal ondernemende sprekers.

Evenement Bekijken