Innoveren door foutvriendelijkheid

Screw Up helpt organisaties en teams die willen innoveren en mensen in beweging willen krijgen. We doorbreken het taboe op fouten maken, maken fouten bespreekbaar en geven concrete handvatten waarmee beter geïnnoveerd en geleerd kan worden. Neem een kijkje in ons assortiment. We hebben verschillende instrumenten die we in kunnen zetten, variërend van hands-on workshops, een confronterende quickscan tot inspirerende voorbeeldverhalen.

 

 

Interesse in een foutvriendelijke bijeenkomst, quickscan of spel? We denken graag met je mee.

Workshops

In onze bruisende workshops werken we in groepen aan foutvriendelijkheid. Dit kan gaan over je persoonlijke mindset, de communicatie binnen een team of de rol van leiderschap.

Aan de basis staat het belang om de waarde van fouten (maken) in te zien en de onvermijdelijkheid daarvan op het moment dat je je als persoon, team en organisatie wilt ontwikkelen. Inzichtelijke theorieën, inspirerende voorbeelden en praktische handvatten vind je in de Screw Up Workshops.  

Tijdsbestek: 1 tot 3 uren
Aantal personen: 20 personen

 

Training

We nemen deelnemers in drie dagdelen mee in de wereld van fouten. In een prettige, warme sfeer gaan we aan de slag met confronterende oefeningen, laten we mooie voorbeelden zien en geven we aan de hand van meerdere theoretische kaders praktische tips die mensen de volgende dag meteen in kunnen zetten. Hiermee doorbreken we het taboe op (en de angst voor) fouten en kunnen deelnemers dat omzetten naar groei, innovatie en gezonde organisaties.

Thema’s: innovatiecultuur, foutvriendelijkheid, mindset, communicatie.
Tijdsbestek: 3 dagdelen (in overleg)
Aantal personen: 10 personen

 

Quickscan Foutvriendelijkheid

Hoe is het gesteld met jouw collega’s als het gaat om hun mindset? Bewegen ze mee binnen nieuwe ontwikkelingen? Staan ze open voor innovatie? Breng de foutvriendelijkheid van je organisatie of team in kaart, uitgesplitst naar subthema’s zoals: communicatie over fouten, wegstoppen van fouten, veilige sfeer en leren van fouten. Met de Quickscan Foutvriendelijkheid wordt duidelijk waar de sterktes en uitdagingen liggen.

 

Gastspreker

Kwetsbaar en open wordt je meegenomen in het foute verhaal van een gastspreker. Een pakkend voorbeeld uit de sport, de wetenschap of gezondheidszorg. We bereiden de sprekers goed voor zodat ze de juiste accenten leggen in hun verhaal. Vaak werkt dit goed als aanvulling op een workshop of training.

Tijdsbestek:  20 minuten

 

Fout spel

Onze interactieve spellen zijn bedoeld om deelnemers actief te krijgen en zich veilig te voelen in een groep. Het is vaak een belangrijke schakel in combinatie met een meer inhoudelijke training, lezing of workshop.

Tijdsbestek:  15 minuten
Aantal personen: 20 personen

 

Op maat

Ieder persoon en iedere organisatie is uniek. Wij hebben de ingrediënten om samen aan de slag te gaan met foutvriendelijkheid. Jij hebt de unieke context waarbinnen je dit wilt. We hebben ervaring met kleine inhoudelijke lezingen tot de verzorging van een compleet evenement. Eigen managers op het podium, intervisie-sessies, boekbespreking, marketingcampagne of een onderzoek op maat, in overleg is er veel mogelijk met ons multidisciplinaire team. We kunnen samen kijken wat er mogelijk is!

 

Wil je meer weten over ons assortiment of wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!