Selecteer een pagina

Het vieren van het falen én het leren van het falen!?!

Helaas, Screw Up 2017 is voorbij. 120 aanwezigen hebben in De Pijp genoten van leerzame workshops, confronteren lezingen, een heerlijke maaltijd en een fantastisch foute sfeer. Bekijk via onze Facebook de aftermovie.

Ontmoet je fout tijdens Screw Up 2017 ~ Donderdag 6 juli – 17 uur tot 22 uur – De Pijp Groningen

Screw Up 2017 staat in het teken van het ontmoeten van je eigen fout! Onze ‘epic faalmomenten’, onze ‘kersen op de blunder’ en onze ‘achteraf gezien hadden we dat anders moeten aanpakken’-analyse… We vieren onze Screw Ups!
We laten blunderaars zoals jij en ik aan het woord en gaan op onze bek tijdens de workshops. Door fouten te maken leer je; je bent aan het experimenteren en innoveren. Ons doel is de wereld een stukje ‘foutvriendelijker’ maken in deze, door perfectie gedreven, maatschappij.

  Programma

  Tickets

Je koopt je tickets á € 20,83 (incl btw) via Eventbrite. Via je mail ontvang je een factuur. Bij de prijs inbegrepen zijn: lezingen, workshops, eten en borrel. Hiervoor heb je een geslaagde avond die bijna niet in de soep kan lopen! Vind jij jezelf een echte foute vriend? Dan heb je mazzel! Er zijn een beperkt aantal kaarten te verkrijgen met 50% korting! Verzilver je korting met de code Foutevriend.

  Doen

Wat werkt er beter dan zelf ervaren hoe iets fout kan gaan? Tijdens Screw Up 2017 wordt er niet alleen geluisterd, maar ook gedaan! Tijdens een vijftal workshops ga je zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit meerdere workshops, die gegeven worden door mensen die zelf goede ervaring hebben met fouten maken en innoveren.

  Denken

Vier inspirerende verhalen van vier sprekers. Tijdens Screw Up 2017 vertellen ondernemers over hun eigen ervaring met falen. Ze nemen je mee in de hobbels die ze als ondernemend persoon hebben ervaren.

Thomas Mook van Stranger Things Have Happened geeft een workshop “Hoe Fouten Je Kunnen Helpen”. Het is een workshop improv comedy waarin men binnen uur de basis van improviseren leert, en hoe losse associatie en mogelijke fouten improv juist interessanter kunnen maken.

“SITE-EFFECT” – bevat jouw website typische screw-ups?
Wat valt klanten als eerste op wanneer ze je website bezoeken? Is alles net zo duidelijk voor de bezoeker als voor jou of streeft het zijn doel voorbij? Zijn er elementen die als ruis worden ervaren? Bevat jouw website typische ‘screw-ups’ voor het web? Met workshopgever Clue – creative branding gaan we de interactie (en confrontatie!) aan om deze bloot te leggen. Samen creëren we 10 geboden voor het ultieme site-effect.

“Samen naaien, stof tot nadenken!” is de workshop door naaiatelier Van Hulley. Als sociale onderneming ga je natuurlijk te werk in groepsverband. Binnen een half uur samen iets creëren, leren naaien, lokken, stikken, knopen en er met je team een mouw aan passen. Of laat je de Screw Up-host Mendel in zijn onderbroek staan?

Jeroen Sprangers van Rein Advocaten behandelt tijdens de workshop “Case X”. Als jurist heb je de technische gereedschappen om juridische zaken op te lossen. Maar wat als je een mismatch met de cliënt hebt? Een allergie die ertoe leidt dat je buiten de inhoud omgaat en van de regen in de drup belandt. Hoe maak je dat bespreekbaar en kom je toch tot het beste resultaat? In deze workshop pak je case X op!

De Maakplek geeft een workshop bouwen. Iedere klusser had ooit twee linker handen want maken is een vaardigheid die je ontwikkelt door te doen. Het verprutsen van je werk, gereedschap of jezelf is dan dus ook onontkoombaar. Toch blijven we de uitdaging aangaan, pakken we de boel weer op en leren van onze fouten. Overleeft jouw duim deze klusuitdaging?

 

Side program bij de ontvangst, soep én borrel. Pas maar op!
Hartstikke fout! Deze dames weten hoe het heurt. Maar weet jij dat ook? Pas maar op want ze hebben alles in de gaten. Een ontmoeting om nooit te vergeten.

Wilbert Van de Kamp woont in een huis in Noordwest-Groningen, heeft een bedrijf en presenteert een talkshow. Maar als je in zeven sloten tegelijk loopt loop je daarmee jezelf ook wel eens voorbij. Wat heeft hij daarvan geleerd? En hoe helpt tegen jezelf aanlopen je verder?

Met meer dan tien jaar ervaring in de online branche en een achtergrond in marketing helpt Tjitte Folkertsma organisaties om hun online strategie maximaal te benutten.
Tjitte is betrokken bij en eigenaar van MediaCT en Cobrowser.net en neemt ons in zijn verhaal mee naar de valkuilen waar hij in is gevallen bij het groot maken van deze bedrijven. Wat doe je bijvoorbeeld als je tijdens je vakantie erachter komt dat je bedrijf ineens geen geld meer heeft?

Tim Laning is oprichter en mede-eigenaar van Grendel Games, een Noord-Nederlandse game onderneming die bestaat sinds 1998. Zowel Tim als Grendel zijn door schade en schande (een beetje) wijs geworden. Daarvoor diende dus de afgelopen twintig jaar leergeld betaald te worden. Maar niet voor de aanwezigen. Tijdens Screw Up 2017 geeft hij een gratis spoedcursus Ontwijk de valkuilen van het game ondernemerschap!

Christine van der Vorm is Ontwerper van Samenwerking en partner bij Meneer de Leeuw
Met een bliksemstart bij de overheid na het afstuderen, vele interessante klussen en projecten, en ook een rol als directeur in een onafhankelijke pool met bijna 130 talentvolle mensen leek een rol met maatschappelijke betekenis passend. Leek, want niets is wat het lijkt.
Christine werd toeschouwer in een spel waarvan de uitslag al bepaald was. Halve waarheden, achterkamertjespolitiek, een systeem in crisis en ellebogenmanagement leidden tot een grote verandering in toekomstperspectief. Ze geeft inzicht in de vruchten die ze van deze ervaring heeft geplukt en hoe dat meespeelt in de keuzes die ze elke dag maakt!